Undgå spændinger i hoved regionen på arbejdet.

0
1047

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Rigtig mange brancher kræver at man bruger rigtig mange timer foran an skærm, lige fra et par timer til hele arbejdsdagen. Selvom skærme er fantastiske at have, så kan de også have en negativ effekt på vores arbejdseffektivitet. Der er i alle skærme noget blåviolette lys, som er generende for vores øjne, og kan derfor fremprovokere sviende og tørre øjne. Men udover tørre og sviende øjne, kan mange også opleve spændinger, som kan resultere i spændingshovedpine. Læg evt. mærke til, om du rynker i panden, når du koncentrerer dig om at kigge på din skærm.

Hvad kan jeg så gøre ved det, hvis jeg oplever disse problemer?

Har du ofte førnævnte gener, når du arbejder på din skærm, så vil det rette råd til dig være, at du får købt dig nogle skærmbriller, som først og fremmest kan gå ind og filtrere dette blå lys fra i din skærm. Det vil forbedre din oplevelse, og dine øjne vil blive mindre generet. Disse briller fås både med og uden styrke. Går du også med spændinger, bør du gå til en synsprøve, og få tjekket din syn, så du kan se om det er dit syn der spiller ind. En god indikator på at synet spiller ind, er som før nævnt, at du bl.a. rynker i panden på du kigger på din skærm.

Ved en synsprøve kan du finde et svar på, om du har brug for nogle briller med styrke, når du sidder ved din skærm, og på den måde undgå at du spænder op – og på den måde undgår spændingshovedpine. Er det briller som er løsningen for dig, vil du opleve en nemmere hverdag, uden trykken for hovedet og færre trælse dage.

Når du går til din lokale optiker, bør du altid spørge om du kan få filtrering af blå lys med i din brille, da det er en super hjælp, når du sidder flere timer foran skærmen.