Træt af folkeskolen – Tag på efterskole

0
317

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Er du eller dit barn blevet træt af folkeskolen, findes der heldigvis gode alternativer. Der er mange gode efterskoler rundt omkring i Danmark plus et par stykker i udlandet. Der er skoler med alle mulige linjer og fag.

En skole med fokus på håndbold

I det jyske ligger der en håndboldefterskole i Grindsted, som tager holdbold meget seriøst. Håndbold er et af skolens fire linjefag. Et linjefag betyder at der er rigtig mange timer sat af til faget, uanset hvilken skole du vælger. Er du vild med håndbold og sport i det hele taget er det måske sådan en skole du skal kigge efter.

Obligatoriske fag og linjefag

Ud over linjefaget er der naturligvis også obligatoriske fag, som alle skolens elever deltager i. Oftest er det fagene engelsk, dansk matematik og medborgerskab. Nogen skoler har kun disse fire fag, andre har flere. Hver dag er afvekslende og opdelt, så du både får tid til de obligatoriske fag og linjefaget.

Valgfag til at prøve nye spændende fag

De fleste skoler har ud over de obligatoriske fag og linjefag også et alsidigt udvalg af valgfag. Valgfag og antallet af dem er forskelligt fra skole til skole. På nogle skoler vælger du fag for hele året, og på andre får du mulighed for at skifte undervejs.

Valgfag er en fin mulighed for at prøve kræfter, med andre fag og hobbyer som du ikke har prøvet før. Tegning, latin, badminton, keramik og sløjd er bare et lille udpluk af de mange forskellige og spændende fag du kan finde, på de forskellige skoler.

Besøg skolen før du beslutter dig

Hvis du overvejer efterskole til næste år, er det en god ide at besøge skolen, inden du beslutter dig helt. Efterskolerne har en dag om året, hvor alle er velkommen og hvor skolens elever og lærer står klar til at vise rundt og besvare spørgsmål. Er du forhindret denne dag, kan det altid lade sig gøre at lave en privat aftale en anden dag.

Det er en god ide, lige at se stedet og snuse til stedets stemning. Selvfølgelig giver det ikke den store indsigt, i hvad det vil sige at gå på skolen, men det giver alligevel en god fornemmelse af stedet og den helt nye livsform.

Efterskole er din mulighed for at genopfinde dig selv

Gennem mange år i folkeskolen har du fået en bestemt rolle. Folk ser på dig med en helt bestemt forventning. Uanset om du er bølle, sød pige, usynlig eller fræk, er det roller som er umådeligt svært at slippe ud af. En efterskole giver dig chancen for at genopfinde dig selv og give dig selv en helt ny rolle, måske for resten af livet.