Skraldespande kan visuelt løfte det offentlige rum

0
265

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Udendørs skraldespande vil skabe en renere by. Det er pudsigt nok ikke alle kulturer, som gør brug af udendørs skraldespande på samme måde som vi gør det i Danmark. Skelner man eksempelvis til flere lande i Asien, er udendørs skraldespande næsten ikke til at finde i det offentlige rum. Her er folk vant til at man bærer rundt på skraldet selv, indtil man er hjemme. I Danmark er vi vant til at se skraldespande i stål flere steder i det offentlige rum, hvor man let og tilgængeligt kan komme af med sit affald.

Udendørs skraldespande er dermed noget, som danskerne forventer at se i det offentlige rum. Det er dog ikke sådan, at danskerne ikke ønsker at se dem på dekorativ vis. 

Skraldespande er ikke bare skraldespande

Det er bemærkelsesværdigt, hvor stor forskel det kan gøre, når man anskaffer sig mere dekorative skraldespande i stål til det offentlige rum. Her kan eksempelvis nævnes udendørs skraldespande i galvaniseret eller malet udførsel, som har en særdeles dekorativ effekt. 

I forhold til at gøre det offentlige rum mere dekorativt, kan man eksempelvis tilføje skulpturer eller anden kunst. Her kommer diskussioner om lokation og lignende. Man kan dog sideløbende også overveje, om de elementer, der allerede er til stede i det offentlige rum, kan blive mere dekorative. Dette gælder i særdeleshed udendørs skraldespande.

Behovet for let adgang til skraldespande behøver ikke udelukkende at være en lavpraktisk løsning. Derfor ser vi også i dag et bredt udvalg af skraldespande i stål, som kan give nyt liv til det offentlige rum via deres dekorative effekt. Her findes der mange forskellige serier at vælge imellem, hvor det alt sammen handler om det udtryk, man ønsker. Hvis det for eksempel skal være et mere urbant udtryk eller om det skal være mere afdæmpet i sin stil.