Så meget kan du styre med din smartphone

0
1437

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Internet of things er som et begreb blevet en større og større del af den danske befolknings hverdag. For selvom vi måske ikke går og tænker så meget over det i det daglige, så spiller internettet, smartphones og andre mobile enheder som tablets en større og større rolle i vores hjem.

Der er rigtig mange der styrer musikken i deres hjem via smartphones eller lignende, ligesom der også er mange, der streamer indhold over på deres fjernsyn via AppleTV, Chromecast eller lignende. Vores små mobile enheder er mere eller mindre blevet underholdningssystemer. Det er dog langt fra de eneste steder, hvor teknologien er flyttet ind.

Fra kaffe til lys

Der er nemlig en stigende tendens til at mere og mere bliver samlet i en enhed, så alt kan styres fra en telefon. Der er eksempelvis flere og flere kaffemaskiner, der har indbygget WiFi funktion, så man kan lave sig en kop kaffe, selvom man ikke lige står i køkkenet ved siden at sin maskine.

Der er også mange, der vælger at investere i lys som Philips Hue systemet, hvor man kan styre alt lys i huset via en app på sin smartphone eller tablet, og have alverdens muligheder for indstillinger af farve og styrke.

Hvidevarer er blevet intelligente

Der findes flere og flere eksempler på hvidevarer der snakker sammen med din smartphone. Der er de førnævnte kaffemaskiner, men derudover er der også mange vaskemaskiner, opvaskemaskiner og lignende der kan styres fra din smartphone. Ideen om køleselskabet der fylder sig selv, når der er ved at være tomt for mælk osv, rykker også nærmere i takt med at flere og flere dagligvarer handles online.

Også for en sikkerheds skyld

Et andet sted hvor smartphonen for alvor er ved at vinde indpas, er når det kommer til at skaffe sig adgang til huset. Du kan eksempelvis få låse til både hoveddør, garageporte, der låses op via smartphones. Generelt set er sikkerheden noget, der i den grad er flyttet ind på vores smartphones. Der er mange der har overvågnings og alarmsystemer som G4S, Verisure og lignende, og her er det populært at kunne følge med på sin smartphone.