Kan en mobilforsikring betale sig?

0
699

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hele vores liv ligger i vores smartphone. Det er måske lidt sat på spidsen, ikke desto mindre er der også en vis portion sandhed i det. Vores kontakter, beskeder, billeder, emails, sociale profiler og lignende ligger i den lille computer vi render rundt med i lommen. Ganske vist kan det meste også tilgås på andre måder fra skyen og lignende. Ikke desto mindre er der mange af os, der er dybt afhængige af den.

Derfor skulle man også tro, at vi passede godt på dem. Ikke desto mindre bliver der hver dag smadret utallige telefoner eller i hvert fald skærme. Det er ikke svært at tabe en smartphone, som man står og fumler lidt med, og inden man har set sig om, ligger den på jorden med en ubrugelig skærm. Reparation af skærme kan koste alt mellem 3-400 og 3-4 gange så meget alt efter model. Af samme grund er der også mange der er begyndt at tilbyde mobilforsikringer. Både teleselskaber og forsikringsselskaber, men det store spørgsmål er naturligvis, om det kan betale sig.

Det er forsikringsselskaberne der vinder i sidste ende

Det korte svar er naturligvis nej. For hvis en forsikring kom forbrugeren til gavn, så ville den nok ikke findes. Som det er med alle forsikringer, så er der nogen det kan betale sig for, mens der er andre der betaler regningen. Ofte koster en forsikring i omegnen af 69-99 kroner om måneden, hvilket ikke lyder af meget, og skal skærmen udskiftes eller skal du have en ny telefon, er det da også en lav pris. Som du kan se her, så kan du dog købe et iPhone 12 cover til hvad der svarer til et par måneders police. Et cover holder i langt de fleste tilfælde skaderne væk, og du skal være meget uheldig for at smadre skærmen, hvis der er panzerglas og etui udenom.

Når du køber en forsikring, så er det du reelt køber tryghed. Så hvis du godt kan lide trygheden i at vide du ikke skal betale en formue, hvis der skulle ske noget, så er det en god ide. Økonomisk kan det bedre svare sig at passe lidt på, og beskytte din mobil mod stød og slag.