Giv dit barn nogle gode vaner med barnets første mobiltelefon

0
931

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Hvis det er første gang, at dit barn skal have en mobiltelefon, er det utrolig vigtigt, at oplevelsen bliver god. Det er nemlig grundlaget for barnets fremtidige forhold til mobiltelefonen igennem hele barndommen og ungdommen. En mobiltelefon fylder rigtig meget under hele ungdommen, og derfor er de sunde vaner også vigtige at implementere helt fra første mobiltelefon. Dårlige vaner er nemlig sværere at komme af med, og derfor er der ingen grund til at danne disse fra starten.

Sørg i stedet for at tage en snak med dit barn omkring vaner og forholdet til mobiltelefonen. På den måde vil barnet få en større forståelse for det samt dets betydning.

Skab en god vane og nogle faste rammer

Vi kender efterhånden ret godt til begrebet skærmtid. Det er også ret brugbart i denne sammenhæng. Med skærmtid vil dit barn have nogle faste rammer om, hvornår der må kigges på telefonen. Med faste rammer vil der også hurtigt skabes nogle gode vaner, fordi det blot bliver en rutine, hvor lang tid der må kigges på telefonen om dagen.

I starten vil der måske opstå brok eller oprør omkring for lidt tid, men det handler blot om tålmodighed. Dit barn vil hurtigt lære at udnytte tiden i stedet for at klage over den. Med gode vaner vil dit barn også nyde tiden på telefonen langt mere, fordi der netop er en begrænsning på. Det vil samtidig også gøre det nemmere at styre forbruget, når dit barn bliver ældre, og mobilen især spiller en stor rolle.

Det vigtigste omkring de faste rammer og gode vaner er, at det gælder for hele familien. Det er ikke særligt motiverende at holde sig væk fra mobilen som barn, hvis du som forældre ikke selv er til stede. Hvis du selv sidder med hovedet ned i telefonen, vil barnet have lyst til det samme.

Få et passende mobilabonnement

Når dit barn skal have sin første mobiltelefon, skal der også et mobilabonnement til. Her har du også mulighed for at tilpasse data og taletid, så der kommer nogle faste rammer om dette også. Det kan være svært at finde et godt tilbud, fordi der er så mange muligheder. Heldigvis er der hjælp af hente.

“Det billigste mobilabonnement findes et sted i telejunglen, men vejen frem til det billigste abonnement kan virke ufremkommelig. Vi har derfor fjernet uoverskueligheden og lister samtlige abonnementer i overskuelige pristabeller”, Nicolas Fredriksen, Telepristjek.dk.

Dette er blot et eksempel på, at der er ekspertise at hente, når der skal vælges det rette abonnement til dit barn. Med gode vaner, faste rammer og et godt mobilabonnement, vil dit barn få en god start med sin første mobiltelefon.