Er iPhone 8 et flop?

0
1566

De hyperlænker du finder i dette indlæg er af kommerciel karakter og dermed er indhold og link af betalt karakter.

Når det kommer til mobiltelefoner og smartphone er der generelt en konge i den vestlige verden og det er naturligvis amerikanske Apple, der med deres iPhones og iPads nærmest har ændret verden. Ser man på det rene antal af solgte smartphones kommer de stadig til kort overfor både Sydkoreanske Samsung og kinesiske Huewei, der sælger flere enheder, ikke mindst i Asien.

Alligevel bliver iPhone ofte fremhævet som kongen, og ser man på enkelte modeller, er det da også stadig iPhones der sælger mere end modeller fra de asiatiske konkurrenter. For nyligt annoncerede Apple både et par nye modeller i form af iPhone 8 og iPhone 8 Plus og så ikke mindst iPhone X, der kommer om en måneds tid.

Er iPhone 8 en ridse i lakken?

Det er naturligvis lidt et sats, at præsentere intet mindre end to (3 med plus modellen) på samme tid, og noget tyder på, at satset ikke har båret helt så meget frugt som Apple havde forventet.

I hvert fald så er det meget der tyder på, at efterspørgslen på iPhone 8 er markant under hvad det plejer at være tilfældet, når Apple kommer med et nyt produkt. Normalt er der lange køer foran Apple butikkerne, og lang leveringstid fra Apples hjemmeside, der er dog ingen at tingene der er tilfældet denne gang.

Mange medier melder om ganske ganske korte køer og leveringstid på få dage, hvilket tyder på at Apple i hvert fald har produceret rigeligt at modellen. Indtil videre har Apple ikke selv annonceret nogen salgstal, og det må derfor blive ved gisningerne.

Der er dog ikke den store tvivl om, at der er rigtig mange mennesker verden over, der venter på iPhone X, der med et prisskilt på den anden side af 10.000 kroner i Danmark bliver det helt store falgskib og samtidig markerer jubilæet på 10 år, siden den første iPhone kom på markedet.

Det er måske for tidligt at kategorisere iPhone 8 som et flop, men Apples største succes bliver det i hvert fald ikke.